2 en 3 september

het weekend was weer verassend goed te noemen.

zaterdag in alle vroegte er al op uit getrokken met de kayak, was nog donker toen ik begon. maar in het donker geen beet gehad. toen het begon te schemeren ook al gelijk een beet gemist omdat ik ff wat minder scherp geworden was en de drift erna kwam er nog een maatje met de kayak vissen en weer een misser, shit.....de drift erna was het raak en de eerste was ook gelijk een goeie, een mooie van rond de 65cm. dus weer haarscherp verder gevist en niet lang daarna een nog mooiere zeebaars van 75cm. daarna nog een aantal bijgevangen die tussen de 45 en 60cm waren. ook me vismaat ving goed maar hij begon juist kleiner maar ving ook een mooie van 74cm en nog een vam in de 60cm.

zaterdag avond was ook een goeie avond en pa had ook weer eens zin om te vissen. en weer vingen we leuke zeebaars van mooi formaat.

zondagochtend ging rachied met me mee. ondanks dat de windverwachting van te voren aangaf dat er maar een zwakke kracht 2 zou bleek toen we er aan kwamen dat er zeker een 4 stond..... het is dan nog net te doen met de kayak maar prettig is het niet, want de wind stond tegen de stroming in en als je dan met de neus tegen de stroming in staat, ga je gewoon de kant van de wind op. dus de hele tijd met de stroming mee en dan proberen om recht te houden. ondanks dat feit al gelijk de eerste drift zeebaars en weer alleen maar mooie, achter mekaar. niet elke beet raak maar wel veel actie. allemaal een aantal mooie baarzen mee naar huis kunnen nemen. rachied was tevens de eerste klant van de maand september dus moest zijn grootste zeebaars gemeten worden, toen wist ik pas wat ik vergeten was, me rolmaat....maar met een nylon draadje afgemeten en afgeknipt en later thuis opgemeten, 58cm.

zondag avond dus vol goede moed het water weer op, deze keer weer pa en rick, de eerste keer dat rick meeging ving hij er 3 en ik niks, dus uitleg had hij niet meer nodig en aangekomen op de plek ving pa al gelijk een leuke baars van in de 50. kort daarop ving ik de broer of zus. de drift erop zag ik een visbootje aankomen .........duidelijk mensen die anders nooit op zeebaars vissen, want met draaiende motor driftjes maken werkt niet en dat bleek wel weer, namelijk geen beetje meer gehad nadat ze over het hele stuk telkens opnieuw driftjes maakten

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

23.06 | 11:33

Hoi is het ook mogelijk een kayak te huren.

...
05.09 | 21:11

Ik zou graag eens mee willen maar weet niet tot wanneer er zeebaars is te vangen.

...
07.08 | 21:19

hallo Paul, je kan mee maar stuur me even een mailtje of bel 0620432524

...
07.08 | 15:35

Ik ben 2 weken in Zoutelande op vakantie en zou graag eens op zeebaars gaan visse n,is dit nog mogelijk. Mvg paul

...
Je vindt deze pagina leuk