20 en 21 augustus

zondag avond zag er goed uit qua wind, er stond niemand geboekt maar ik had zin om te vissen dus op het gemakje me spullen gepakt en aas gehaald, er zou onweer kunnen komen maar zag er goed uit op buienradar dus daar aangekomen me kayak in orde gemaakt en het water op. eerste drift al gelijk een leuke zeebaars, daarna nog een paar driftjes niks en daarna weer een kromme hengel met een leuke zeebaars. toen weer even stil. ik besloot nog een laatste driftje te doen want de wind begon aan te trekken en weer een mooie zeebaars, mezelf voor de verandering aan me voornemen gehouden om weg te gaan ondanks de laatste vangst en achteraf maar goed ook, ik was nog maar net op de kant en het begon te regenen en flitsen.

maandag ochtend weer vroeg uit de veren om met de kayaks op pad te gaan, ditmaal met pa en me neefje nick. de wind viel een klein beetje tegen, aangezien er minder afgegeven was maar ondanks dat toch vol goede moed naar de visplek gevaren waar een andere kayakvisser al volop aan het vissen was maar had nog niks. het duurde niet lang en mijn hengel stond al krom, een  leuke zeebaars van rond de 50cm. me neefje vistte voor de eerste keer op deze manier en voor hem nieuwe vis dus heb uitgelegd wat hij moest doen. even later had hij beet en de slip bleef loeien en hij bleef draaien, maar wacht eens even......waarom zie ik geen gebeuk op de hengel....vroeg hem even te stoppen met draaien en jawel, hij had een `steenbaars´, oftewel vast aan de bodem. ik wist er in totaal 4 te vangen van mooi formaat en de grootste was rond de 65cm. de andere 3(waarvan 2 ervaren) kayakvissers vingen niks.....

maandag avond ging ton weer een keer met me mee en de verwachting was dat de vis een keer los  moest gaan dus snel alles in orde gemaakt en het water op gegaan. het duurde even en kreeg een aanbeet, een zeebaarsje van net rond de maat, voorzichtig en snel terug gezet. even later had ton ook beet en ditmaal een mooiere zeebaars van rond de 50cm. alleen bleef het helaas daarbij.

dinsdag ochtend wederom weer vroeg uit de veren en werd even voor de gek gehouden.... ik had afgesproken met henri via de mail, ik was bijna op de plek van bestemming en kreeg een berichtje binnen dat rick al op de plaats van bestemming was.....ik had toch niemand dubbel geboekt????? aangekomen bleek henri, rick genoemd te worden, wat een opluchting. hij had al vele jaren vis ervaring op allerlei soorten maar nog niet gericht op zeebaars. hij vertelde me dat hij altijd wat vangt, ook al is het nieuw voor hem......en waarempel, gelijk de eerste drift beet en hij was nog maar net op de bodem! een mooie zeebaars van rond de 50cm. we vingen er beide 2.

dinsdag avond gingen steven en arjen met me mee. al vrij snel ving een van de in totaal 9 kayak vissers een leuke zeebaars net nadat het weer begon te stromen dus iedereen vol goede moed begonnen met vissen maar het bleef stil...... er gebeurde 2 uur helemaal niks meer op een enkele flauwe aanbeet na en ineens een kromme hengel en gierende slip bij nieuweling steven! hij vist niet veel en al helemaal niet op zeebaars en toen de vis boven begon te komen keek hij ernaar en wist niet wat hij met die grote vis aan moest.....ik riep gelijk naar hem dat hij z´n net moest gebruiken en snel schepte hij de vis. nog met trillende handjes liet hij de zeebaars zien, zeker een mooie zeebaars van misschien wel rond de grootste van deze maand, maar deze had een dikke pens.....helaas bleef het bij deze prachtige vis. aangekomen op de kant de vis opgemeten en precies 1cm langer dan de grootste vis van deze maand van 69cm maar het gewicht schol veel meer, 69cm en 3,3kg en deze 70cm woog 3,95kg! ben erg benieuwd of er nog een grotere gevangen word, ze zitten er zeker en zelf al 4 van ruim 70cm gevangen maar ik doe niet mee aan de wedstrijd.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

23.06 | 11:33

Hoi is het ook mogelijk een kayak te huren.

...
05.09 | 21:11

Ik zou graag eens mee willen maar weet niet tot wanneer er zeebaars is te vangen.

...
07.08 | 21:19

hallo Paul, je kan mee maar stuur me even een mailtje of bel 0620432524

...
07.08 | 15:35

Ik ben 2 weken in Zoutelande op vakantie en zou graag eens op zeebaars gaan visse n,is dit nog mogelijk. Mvg paul

...
Je vindt deze pagina leuk