Tekst

het weer zat vanmorgen eindelijk eens mee na lange tijd van te veel wind en had zelf een vrije dag dus ben samen met me maat rond half 5 het water op gegaan met de kayak.

we hadden al even geen zeebaars meer in onze vriezers en vanaf 1 juli mogen we er eentje meenemen maar afgezien van dat ze heerlijk smaken zijn ze ook erg gaaf om te vangen.

we hadden een nieuwe kleur shad die uitgeprobeerd moest worden dus daar mee begonnen maar leverde geen reactie op en na 5 of 6 worpen besloten om een felle kleur eraan te hangen waar we al vaker op gevangen hebben.....eerste worp voelde ik iets...was dat de bodem of een klein baarsje dat in de staart hapte? even gestopt met draaien maar was niet de bodem...gelijk opnieuw op zelfde plekje....ff laten zakken....rustig inhalen....een harde tik en hangen!
aan de weerstand te voelen was het geen monster en kwam al vrij snel boven.
niet de moeite genomen om te meten maar zat tussen de ouwe minimum maat van 36 en de nieuwe maat van 42 dus eerst voorzichtig van de haak gehaald en netjes terug gezet.
dat gaf gelijk hoop, ondanks het formaat.
ik wilde net weer ingooien toen ik me maat hoorde en zag bij hem een gekromde hengel waar duidelijk iets aan zat.....na een vrij korte strijd kwam bij hem een leuke baars van 45 cm boven.
dilemma: baars terug zetten en hopen op een grotere of meenemen en de rest terug zetten?
hij besloot deze te houden en dat bleek de juiste keuze in dit geval want voor hem bleef het hierbij op wat missers na.
snel gooide ik weer in en voelde wat happen maar (net) niet in de haak.... volgende worp was het raak....weer een baars van ook precies  45 cm....ik nam een gokje en stuurde hem/haar terug met de boodschap om een groter familie lid te sturen en dit gebeurde na nog een paar worpen....eerst een harde tik en na een paar meter een goeie dreun op de hengel, dit was duidelijk een stuk groter dan de vorige en gelijk besloten dat deze de eer had om als filet in de vriezer te verdwijnen. deze was 58 cm en 1,8 kg.
vlak na deze vangst kwam er een bootje aanvaren en met draaiende motor over de visplek heen....toen bleef het ff stil....nog wat andere plekjes geprobeerd en nog wat andere kleuren shads maar bleef daarna bij af en toe een kleine rammel zonder vangst.

beide hadden we een mooie vis mee dus was niet voor niks geweest en zijn rond 8 uur gestopt.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

05.09 | 21:11

Ik zou graag eens mee willen maar weet niet tot wanneer er zeebaars is te vangen.

...
07.08 | 21:19

hallo Paul, je kan mee maar stuur me even een mailtje of bel 0620432524

...
07.08 | 15:35

Ik ben 2 weken in Zoutelande op vakantie en zou graag eens op zeebaars gaan visse n,is dit nog mogelijk. Mvg paul

...
04.09 | 17:17

Deze morgen voor de eerste keer met de kayak op de Oosterschelde. Mooi weer, kalm water en goed gezelschap. Echt een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar.

...
Je vindt deze pagina leuk