nieuwe hengel grote vis...

omdat pa met een kapotte hengel zat en ik nog wat bij henk van der poel (van www.hengelsportvanderpoel.nl ) moest hebben zijn we daar donderdag even langs geweest.

pa wilde kijken of er een deel (1 deel was gebroken) besteld kon worden ipv een complete nieuwe stok. henk hing gelijk aan de telefoon met de leverancier en kon ons vertellen dat het mogelijk was en ook de prijs, wat ongeveer uit kwam op ruim 50 euro.

we vroegen aan henk of hij ook geschikte kayak hengels verkocht en nadat we de eisen verteld hadden kwam hij aanzetten met een shimano vengance 2,10 mh seabass met een cw van 10-50 gram.

we keurden de hengel beide en hadden het idee dat dit een goede aankoop zou kunnen zijn, ook gezien de prijs van nog geen 50 euro! dus pa besloot de andere hengel te laten voor wat hij was en kocht deze mooie hengel.

vrijdagochtend zijn we samen met theo met de kayaks het water opgegeaan.

al vrij snel ving pa op zn nieuwe stok een leuke baars van rond de 45 cm, dus begon goed. de beet zat er al gelijk goed in maar blijven hangen wilden ze bij mij en theo niet. zo ging dat een paar uur door maar telkens lostte ze. theo wist er 2 ondermaatse uit te draaien en weer netjes terug gezet. toen wist pa er nog 2 uit te draaien waarvan 1 ondermaats dus terug en nog eentje van rond de 40 cm.

op een gegeven moment zegt hij weer beet te hebben en met een uiterst kromme hengel tot in het handvat en heel serieus gezicht zijn de beuken op de hengel goed te zien en de gierende slip goed te horen en na een behoorlijke dril kwam me daar een enorme zeebaarskop boven! het bleek te gaan om een zeebaars van 5,8 kg! en 88cm lang

 

dat hengeltje werd dus gelijk goed op de proef gesteld en met vlag en wimpel geslaagd!

 

henk, bedankt!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Stef Kurstjens | Antwoord 07.10.2013 22.33

Gisteren een superervaring gehad! Erg leuk om eens vanuit een kayak op baars te vissen. Een aanrader! Stef & Ingrid.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

23.06 | 11:33

Hoi is het ook mogelijk een kayak te huren.

...
05.09 | 21:11

Ik zou graag eens mee willen maar weet niet tot wanneer er zeebaars is te vangen.

...
07.08 | 21:19

hallo Paul, je kan mee maar stuur me even een mailtje of bel 0620432524

...
07.08 | 15:35

Ik ben 2 weken in Zoutelande op vakantie en zou graag eens op zeebaars gaan visse n,is dit nog mogelijk. Mvg paul

...
Je vindt deze pagina leuk